5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInternaționalSUA vor trimite înapoi imigranţii ilegali în Mexic

SUA vor trimite înapoi imigranţii ilegali în Mexic

‘Străinii care încearcă să profite de sistem pentru a veni ilegal pe teritoriul nostru nu vor mai putea să dispară în Statele Unite, unde mulţi dintre ei nu se prezintă în faţa instanţelor’, a scris Kirstjen Nielsen într-un comunicat.

Imigranţii, intraţi în mod clandestin pe teritoriul american sau care nu dispun de documente în regulă, vor aştepta de acum hotărârile judecătoreşti în Mexic, indiferent dacă li se acordă sau nu dreptul de a rămâne în Statele Unite, a adăugat ea.

Guvernul mexican a fost informat şi a ‘decis să ia măsuri de partea sa de frontieră’, a mai spus ea, în speranţa că imigranţii vor primi ‘vize umanitare’ care le vor permite să lucreze în Mexic în aşteptarea deciziilor tribunalelor americane.

Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre priorităţile preşedinţiei sale. El a promis ridicarea unui zid la graniţa cu Mexicul şi a ordonat desfăşurarea de trupe pentru a securiza frontiera. De asemenea, liderul de la Casa Albă a luat măsuri pentru a restrânge dreptul la azil, însă acestea au fost anulate de justiţie.

Ca măsură preventivă, Statele Unite şi Mexicul au promis marţi că vor face investiţii majore în America Centrală şi în sudul Mexicului în încercarea de a opri plecările migranţilor care fug de mizerie şi violenţă.

Cele mai citite
00:00:48

VIDEO. Atac israelian asupra unei case din Rafah

Palestinienii din sudul Fâșiei Gaza s-au grăbit vineri (1 decembrie) să salveze copii și alte persoane rănite în urma unui atac israelian asupra unei...

Pericol de inundații pe râuri din mai multe județe. Hidrologii au instituit cod roșu

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă