Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 20.04.2018 - 13:10

SUA: Elevi chemați la protest împotriva lipsei de acţiune a guvernului în școli

Foto Arhiva

Rl online

Actualizat: 20.04.2018 - 13:10

"America este singura ţară din lume unde mor aşa de mulţi oameni ucişi de arme de foc şi totuşi cei care ne conduc nu iau nicio măsură" - au subliniat pe site-ul lor organizatorii protestului, care are loc la împlinirea a 19 ani de la masacrul de la liceul Columbine din Littleton, Colorado, soldat cu moartea a 12 elevi şi a unui profesor. "Protestăm pentru că nici Congresul, nici autorităţile statului şi cele locale nu au reuşit să ia măsuri pentru a împiedica violenţa armată".

Elevii din peste 2100 de şcoli sunt chemaţi să iasă din clase la ora 10 a.m. (14:00 GMT) şi să păstreze 13 secunde de reculegere, câte una pentru fiecare din cele 13 victime de la liceul Columbine. Organizatorii "National School Walkout" prevăd ca protestul să continue întreaga zi şcolară şi îi îndeamnă pe participanţi să nu se mai întoarcă la ore.

Evenimentul este ideea lui Lane Murdock, în vârstă de 16 ani, elev la liceul Ridgefield din statul Connecticut, şi este creat după modelul manifestaţiilor desfăşurate luna trecută în memoria atacului de la 14 februarie de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida.

În fiecare an, mii de oameni sunt ucişi în violenţe cu arme de foc în SUA, unde dreptul de a deţine o astfel de armă este considerat sacru în numeroase medii.

Deşi după atacul din februarie, soldat cu 17 morţi, sute de mii de americani au ieşit în stradă în mai multe oraşe din SUA pentru a cere un control mai strict asupra armelor de foc, legislatorii nu se grăbesc să modifice actualul regim al armelor, menţionează dpa.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine