18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalStudiu cu 1,4 milioane de subiecți: Pfizer, extrem de eficient în cazul...

Studiu cu 1,4 milioane de subiecți: Pfizer, extrem de eficient în cazul pacienților cu boli cronice

Studiul desfășurat în Israel pe apropae 1,4 milioane de persoane, de către cel mai mare furnizor de asistență medicală din Ițară, va oferi date suplimentare țărilor lumii, ajutând la reconsiderarea campaniilor de vaccinare pentru ameliorarea efectelor pandemiei care a ucis deja peste 3,1 milioane de oameni.

Vaccinul s-a dovedit în proporție de 80% eficient împotriva infecției simptomatice pentru persoanele cu boli de inimă sau afecțiuni cronice ale rinichilor, 86% pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, 75% pentru bolile cerebrovasculare și 84% pentru persoanele care suferă de imunodeficiență, potrivit studiului Clalit Research Institue.

Pentru persoanele care au fost vaccinate și sufereau deja trei sau mai multe afecțiuni cronice sau factori de risc, cum ar fi boli de inimă, boli neurologice, boli renale cronice, boli pulmonare cronice, fumat, sarcină sau obezitate, cercetarea arată că vaccinul Pfizer a fost eficient în proporție de 88% în prevenirea infecției simptomatice.

De asemenea, serul a dovedit o eficiență de peste 90% împotriva bolilor severe pentru persoanele cu diabet de tip 2, boli de inimă sau boli cerebrovasculare și o eficiență de 100% pentru persoanele care suferă de imunodeficiență.

Dimensiunea mare a eșantionului le-a permis cercetătorilor să analizeze mai atent subgrupurile de persoane cu boli cronice specifice, care nu ar fi neapărat examinate într-un studiu clinic de vaccin, au spus cercetătorii.

S-a constatat astfel că vaccinul este 92% eficient în prevenirea COVID-19 simptomatic la persoanele cu vârsta peste 70 de ani, 96% în cazul persoanelor supraponderale și 93% pentru cei care suferă de obezitate, asigurând și 90% protecție persoanelor care suferă de hipertensiune.

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, a declarat că studiul se numără printre primele cercetări care oferă astfel de date detaliate în privința subgrupurilor vaccinate.

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, a declarat că din cele 84 de milioane de persoane care au fost complet imunizate în Statele Unite, mai puțin de 6.000 s-au îmbolnăvit de COVID-19 la mai mult de două săptămâni după ce au fost administrate complet.

Dintre aceștia, doar aproape 400 au fost spitalizați și numai 75 au murit, potrivit datelor CDC, unele dintre spitalizări și decese nefiind cauzate de infectarea cu COVID-19.

Studiul clinic asupra vaccinului Pfizer a inclus persoane cu comorbidități. Cele mai frecvent raportate comorbidități au fost obezitatea (35,1%), diabetul (cu și fără complicații cronice, 8,4%) și bolile pulmonare (7,8%).

Cele mai citite

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă