15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalSofia Coppola câştigă Leul de Aur la Veneţia

Sofia Coppola câştigă Leul de Aur la Veneţia

Sofia Coppola, în vârstă de 39 de ani, a primit, sâmbătă seara, Leul de Aur la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia – La Mostra, anunţă presa internaţională. Filmul său evocă o criză existenţială a unui actor hollywoodian şi modul în care viaţa îi este influenţată de prezenţa fiicei sale de 11 ani.

Sofia Coppola este deţinătoarea unui Oscar, primit pentru filmul «Lost in Transition».

Preşedintele juriului, cineastul american Quentin Tarantino – prieten apropiat al Sofiei Coppola (fiica cineastului Francis Ford Coppola) şi fost iubit al acesteia – a elogiat calităţile artistice ale filmului, care «ne-a încântat de la prima scenă», a spus el când a anunţat premiul.

Un Leu de Aur special a fost atribuit cineastului american Monte Hellman, 78 de ani, figură a cinematografiei independente a anilor 70 şi 80, pentru întreaga sa carieră.

Monte Hellman care a prezentat la Veneţia primul său lungmetraj realizat după trei decenii, «Road to Nowhere», este cel care l-a descoperit pe Tarantino, căruia i-a produs primul film, Reservoir Dog.

Leul de Argint pentru cea mai bună regie a revenit filmului «La Balada triste de trompeta,» al spaniolului Alex de la Iglesia, 45 ani, o frescă burlescă pe fundal franchist.

Un premiu special al juriului a recompensat filmul «Essential killing,» al polonezul Jerzy Skolimovski. Actorul din rolul principal, americanul Vincent Gallo, a primit, de altfel, premiul de interpretare masculină pentru rolul unui fugitiv afgan care ajunge în Europa; personajul nu pronunţă niciun cuvânt…

Premiul pentru cea mai buă interpretare feminină a fost atribuit actriţei franceze Ariane Abed, pentru rolul său din «Marina d’Attenberg», al doilea film al regizoarei elene Athina Rachel Tsangari.

 

 

 

 

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă