0.7 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalSilvio Berlusconi vrea să deporteze 600.000 de imigranți ilegali, dacă va câștiga...

Silvio Berlusconi vrea să deporteze 600.000 de imigranți ilegali, dacă va câștiga alegerile

Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, a spus într-un interviu TV că imigraţia este o “bombă socială care stă să explodeze în Italia” şi că atacul armat din Macerata, care s-a soldat cu rănirea a şase cetăţeni africani, reprezintă o problemă de securitate.

“Imigrarea a devenit o problemă urgentă, pentru că după mai mulţi ani cu o guvernare de stânga, avem 600.000 de imigranţi care nu au dreptul legal de a locui aici. Considerăm că este o prioritate să recăpătăm control asupra situaţiei”, a spus Berlusconi.

Partidul lui Berlusconi, Forza Italia, s-a aliat cu două partide de extremă dreapta, Liga Nordului şi Fraţii Italiei, pentru alegerile din luna martie. Fostul prim-ministru nu poate candida, după ce a fost găsit vinovat de fraudă, dar ar putea ajunge într-o poziţie de putere în situaţia în care coaliţia sa va câştiga o majoritate.

“Când vom guverna, vom investi resurse importante pentru securitate. Vom spori prezenţa poliţiei şi vom reintroduce iniţiativa «Străzile Sigure». Soldaţii vor patrula străzile alături de poliţişti”, a spus fostul premier italian Silvio Berlusconi.

El a făcut un comentariu şi despre Uniunea Europeană, acuzând Bruxelles-ul că a lăsat Italia să ducă greul în criza imigranţilor: “În ziua de azi, Italia nu mai contează deloc la Bruxelles şi nici în lume. O vom face să conteze din nou”.

Italia este una dintre ţările în care ajung cei mai mulţi migranţi. Cu toate acestea, anul trecut situaţia s-a schimbat – s-a trecut de la un număr mare de sosiri în primele şase luni ale anului la o scădere semnificativă, datorită unei înţelegeri între Uniunea Europeană şi Libia. În 2017, aproximativ 119.000 de oameni au ajuns în Italia pe cale maritimă, o scădere cu 37% faţă de 2016.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă