21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternațional„Sieranevada“, ocolul pământului în mai multe festivaluri

„Sieranevada“, ocolul pământului în mai multe festivaluri

Cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are premiera în această seară în cadrul Moscow International Film Festival, continuându-şi astfel periplul festivalier ce mai cuprinde opriri şi în Israel, Noua Zeelandă şi Australia.

„Sieranevada” va fi prezentat de două ori pentru publicul festivalului moscovit, o dată marţi seară şi apoi din nou miercuri seară, la Multiplex Cinema October din capitala Rusiei. Următoarea oprire pentru filmul care a cucerit critica şi publicul de la Cannes va fi în Israel. Pelicula a fost inclusă în competiţia internaţională din cadrul Jerusalem Film Festival (7-17 iulie 2016) şi va avea premiera pe 8 iulie.

La sfârşitul lunii iulie, „Sieranevada” ajunge la Auckland, producţia fiind inclusă în selecţia New Zealand International Film Festival (14-31 iulie 2016). Tot la sfârşitul lunii iulie filmul va putea fi văzut în Australia, în cadrul Melbourne Interna-tional Film Festival, eveniment care se va desfăşura în perioada 28 iulie-14 august 2016.

Filmul, care este unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, spune povestea unei reuniuni de familie. Filmul debutează cu întoarcerea dintr-o călătorie în interes de serviciu a unui medic neurolog ajuns la apogeul carierei sale – care trebuie să se întâlnească cu soţia sa pentru a merge împreună la un prânz în familie, o comemorare a tatălui său care a murit cu un an înainte. În apartamentul mamei sale, oaspeții așteaptă sosirea preotului şi discută tot felul de lucruri – care au şi nu au legătură cu diverse evenimente și războaie ce se întâmplă în întreaga lume.

Proiectul „Sieranevada” este o coproducție România-Franța-Bosnia și Herțegovina-Croația-Macedonia şi a fost finanțat de Eurimages cu 200.000 de euro la sesiunea din decembrie 2014. Potrivit Centrului Național al Cinematografiei din Macedonia, țară coproducătoare, „Sieranevada” este istoria unei „comemorări care nu mai are loc” și „povestea celor care aleg să trăiască în realitatea imediată atunci când sunt cuprinși de o suferință de neînțeles”. Filmul este inspirat din poemul lui Aurel Rău „Agatârșii”.

Filmul îi are în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu și va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

Cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are imaginea semnată de Barbu Bălășoiu; Jean Paul Bernard, Filip Mureșan și Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume, în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi au semnat montajul, iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu fiind producător.   

Cele mai citite

Florinel Coman, după ce FCSB a cucerit primul titlu din ultimii 9 ani: „E un moment unic care va rămâne în inima mea”

FCSB a învins-o pe Farul cu 2-1, sâmbătă seara, pe Arena Națională, și a cucerit un nou titlu după 9 ani de așteptare. La...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...
Ultima oră
Pe aceeași temă