Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sesiune plenară la Bruxelles. Ce se discută și ce se votează

Euro-deputații se reunesc timp de patru zile în sesiune plenară ce va avea loc în capitala Belgiei. Ordinea de zi este generoasă și va cuprinde o trecere în revistă a realizărilor Comisiei Europene, sub conducerea Ursulei von der Leyen.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2020 - 10:52

Parlamentarii europeni au sesiune plenară la Bruxelles între 14 și 17 septembrie. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, se va adresa Parlamentului în contextul pandemiei de Covid-19 și a crizei economice.

Eurodeputații își propun să accelereze procedura ce va permite Uniunii Europene să împrumute 750 miliarde euro pentru planul de redresare Next Generation EU. Ei vor adopta și poziția Parlamentului în negocierile cu Consiliul Europei asupra instituirii Fondului pentru o tranziție justă pentru a atenua impactul social al economiei verzi.

Dezbaterea lipsei de coordonare în contextul COVID-19 în ceea ce privește evaluările medicale, clasificarea riscurilor și consecințele sale asupra spațiului Schengen, se anunță a fi una furtunoasă după ce mai mulți euro-deputați au criticat intedicțiile de călătorie aplicate de anumite state membre împotriva altor state ale UE. În același context, joi se discută și despre modalități de prevenire a penuriei de medicamente.

Un alt punct important pe ordinea de zi este cel legat de poluare, deputații dorind ca emiisiile autovehiculelor să respecte limitele UE în condiții reale de conducere și nu în situații excepționale.

Tabăra de refugiați Moria, statul de drept și respectarea drepturilor în Polonia, tensiunile din estul Mediteranei, precum și chestiunile legate de politica externă cu rezoluții pentru Rusia și Bielorusia, completează agenda sesiunii plenare de la Bruxelles.

Comentarii