17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalȘeful Diplomației nemțești condamnă agresiunile la adresa francezilor din Germania

Șeful Diplomației nemțești condamnă agresiunile la adresa francezilor din Germania

”Coronavirusul nu cunoaşte naţionalitate. Este acelaşi lucru pentru demnitatea umană. Ne este greu să vedem cum prietenii noştri francezi sunt uneori insultaţi şi atacaţi din cauza covid-19. Un asemenea comportament nu este posibil. Suntem în aceeaşi barcă!”, a denunţat sâmbătă Heiko Maas pe Twitter.

El evoca o declaraţie a ministrului Economiei din Sarland, un land vecin cu Grand-Est francez, Anke Rehlinger, care a prezentat recent scuze din partea Germaniei.

”Auzim că francezi sunt insultaţi şi că se aruncă cu ouă în ei. Oricine face asta păcătuieşte faţă de prietenia popoarelor noastre”, îşi exprima el regretul la 8 aprilie, tot pe Twitter, potrivit News.ro.

”Le prezint scuzele mele prietenilor noştri francezi pentru aceste incidente izolate”, adăuga el.

Faptele s-au petrecut în principal în martie.

Mai mulţi primari din Sarland, care se învecinează cu regiunea Nord-Est din Franţa, şi-au exprimat emoţia faţă de insulte adresate unor francezi care se aflau în regiune, în contextul pandemiei noului coronavirus.

Primarul din Sarrebruck, capitala regională a Sarland, Uwe Conrad a denunţat drept ”inacceptabile” aceste insulte.

Primarul comunei germane Gersheim Michael Clivot a constatat, de asemenea, ”o anumită ostilitate faţă de prietenii noştri francezi” în regiunea sa. ”Unii sunt insultaţi şi opriţi în stradă”, ”unii francezi nu îndrăznesc să mai vină aici”, a tras el un semnal de alarmă, într-un interviu recent acordat unui site.

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă