24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalScriitoarea JK Rowling a primit amenințări cu moartea

Scriitoarea JK Rowling a primit amenințări cu moartea

JK Rowling, cunoscută mai ales pentru seria de cărți fantasy „Harry Potter”, a primit o amenințare cu moartea pe Twitter după ce a condamnat atacul asupra scriitorului britanic Salman Rushdie.

J. K. Rowling a reacţionat în urma atacului asupra autorului „Versetelor satanice”, afirmând că este „dezgustată” pe Twitter. Ea a adăugat că speră ca Rushdie să se însănătoşească.

Un utilizator al reţelei sociale, al cărui profil îl descrie ca fiind student şi activist politic, din Karachi, Pakistan, a răspuns ulterior: „Nu te îngrijora, tu urmezi”.

„Toți care îmi trimiteți mesaje de susținere: vă mulțumesc. Poliția este deja implicată.”, a scris Rowling.

Autoarea a împărtășit o captură de ecran a feedback-ului Twitter după ce a raportat comentariul, care spunea că „nu există încălcări ale regulilor Twitter în conținutul pe care l-ați raportat”.

Warner Bros. Discovery, studioul din spatele francizei de film „Harry Potter” a condamnat amenințările la adresa lui Rowling.

„Warner Bros. Discovery condamnă ferm amenințările aduse împotriva lui JK Rowling. Suntem alături de ea și de toți autorii, povestitorii și creatorii care își exprimă curajos creativitatea și opiniile. WBD crede în libertatea de exprimare, în discursul pașnic și în sprijinirea celor care își oferă opiniile. în arena publică.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă