1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO.Scandal în urma vânătorii de delfini din Insulele Feroe. Peste 1.400 de...

VIDEO.Scandal în urma vânătorii de delfini din Insulele Feroe. Peste 1.400 de mamifere au fost ucise

S-a atins un număr record de exemplare omorâte

Peste 1.400 de delfini au fost uciși în timpul vânătorii anuale tradiționale din Insulele Feroe. Evenimentul este cunoscut sub numele de Grindadrap și a produs un val de furie în rândul populației. Duminică, ambarcațiunile au dus mamiferele într-un de pe malul insulei Skalabotnur. Acolo îi așteptau vânătorii care i-au omorât cu cârlige, cuțite și sulițe, ca parte a tradiției locale.

Plaje pline cu delfini omorâți

Spre final, mamiferele au fost aduse pe uscat, iar plaje au fost pline de cadavre. Imaginile din mediul online arată cum apele au fost înroțite de sânge, în timp ce vânătorii admirau capturile. Evenimentul a produs un scandal uriaș în rândul internauților, indignați de cele văzute.

Anual, localnicii ucid aproximativ 1.000 de delfini în cadrul vânătorii tradiționale. Cu toate acestea, 2021 a înregistrat un număr record de mamifere omorâte: peste 1.400.  Anul trecut, au fost ucişi doar 35 de delfini cu coastă albă.

Legea din Insulele Feroe permite vânătoarea

Legea din Insulele Feroe permite vânătoarea doar în cazul în care animalele sunt omorâte rapid și fără suferință, însă acest lucru nu este respectat de participanți. Serviciul Veterinar din Feroe a calculat durata medie a uciderii în timpul vânătorilor de Grindadrap la 12,7 minute. Pe de altă parte, organizația pentru protecția mediului Sea Shepherd arată că uciderea durează peste 20 de minute. Peste 8.000 de delfini și balene au fost omorâte în ultimul deceniu.

Carnea și untura provenite de la mamifere sunt folosite pentru consum, iar vânătoarea datează încă din perioada când localnicii omorau animalele ca să supraviețuiască. Vânătoarea de balene este guvernată de autoritățile din Feroe și nu este reglementată de Comisia internațională pentru vânătoarea de balene.

Activiștii pentru drepturile animalelor au criticat tradiția din Feroe, susținând că este „crudă și inutilă”. Președintele Asociației privind protecția balenelor din Feroe,  Olavur Sjurdarberg, a declarat pentru BBC că numărul animaelor ucise în acest an a fost excesiv. Ba mai mult, acesta susține că inițial era vorba de 200 de exemplare. Abia la final s-a văzut că peste 1.400 au fost omorâte și aduse la mal.

„A fost o mare greșeală. Majoritatea oamenilor sunt șocați de ce s-a întâmplat”, a spus el.

Totuși, evenimentul a fost aprobat de autoritățile locale și nu a încălcat legea. Cu toate că este legală, populația nu o vede cu ochi buni.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Greu pentru profesori să mai prindă elevii la școală

Avem cel mai trunchiat an școlar din istorie. Avem cel mai trunchiat an școlar din istorie. Încă de când precedentul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, lansa...

Aurescu la OSCE: Rusia a folosit tactica proliferării conflictelor în zona Mării Negre

În cadrul Consiliului Ministerial de la OSCE, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că de-a lungul ultimilor trei decenii, Rusia a folosit tactica...

Joe Biden l-a primit la Casa Albă pe omologul său francez Emmanuel Macron

Provocările ridicate de invazia Rusiei în Ucraina se află în centrul discuțiilor de joi, de la Washington, între președintele american Joe Biden și omologul...
Ultima oră
Pe aceeași temă