27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalSalam, acum şi la BBC (VIDEO)

Salam, acum şi la BBC (VIDEO)

A cucerit întâi mama Rusie şi apoi Franţa s-a înclinat în faţa talentului său. Guţă a ajuns pe primul loc în topurile ruseşti cu manelele sale, iar apoi Patrick Labesse, un critic de la prestigiosul „Le Monde”, l-a numit un „extraordinar cântăreţ ţigan ce impresionează cu virtuozitatea vocii sale, lansându-se într-o cursă nebună de onomatopee ritmice”.

Deşi nu a înţeles la ce se referea termenul de „onomatopee”, Guţă a fost totuşi mândru că albumul „La Grande voix tzigane de Roumanie” a fost inclus printre cele mai bune cinci albume din Franţa, alături de “Aou Amwin” al lui Danyel Waro, compilaţia “Africa 50 Years Of Music”, “Ali & Toumani”, de Ali Farka Touré şi Toumani Diabaté şi “BeloBelo”,  un album de Eténèsh Wassié şi Mathieu Sourisseau.

Acum, i-a venit rândul lui Florin Salam să dea lovitura, de data aceasta la principalul post de radio britanic, BBC Radio 1. Deşi emisiunea a fost difuzată în ianuarie 2008, faptul că Florin Salam s-a auzit în eterul britanic a fost semnalat recent pe blogul tndband.blogspot.com.

DJ-ul Rob Da Bank l-a avut invitat pe Shantel, pe numele său Ştefan Hantel, producător şi DJ, născut în Frankfurt şi având origini române, cunoscut pentru mix-urile sale cu influenţe balcanice.

Shantel i-a propus DJ-ului să difuzeze piesa lui Florin Salam, „Aseară m-am îmbătat”, pe care o auzise pentru prima oară în Turcia şi care făcea furori în România.

Cele mai citite

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă