16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalSăgeți dinspre departamentul de stat al SUA către China. Ce acuze se...

Săgeți dinspre departamentul de stat al SUA către China. Ce acuze se aduc

“Cred că, peste ceva timp, China crede că poate fi, că trebuie să fie şi că va fi naţiunea dominantă în lume”, a declarat Antony Blinken, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS News.

“China este singura ţară din lume care are capacitatea militară, economică şi diplomatică de a submina sau de a contesta ordinea bazată pe reguli de care nouă ne pasă atât de mult şi pe care suntem determinaţi să o apărăm”, a acuzat Antony Blinken.

“Dar vreau să fiu foarte clar asupra unui lucru. Şi este important. Scopul nostru nu este să limităm China, să o reţinem. Este să susţinem ordinea bazată pe reguli pe care o contestă China. În cazul oricui ar contesta această ordine, noi vom acţiona pentru a o apăra”, a subliniat Antony Blinken.

Întrebat, în cadrul interviului, dacă a mai observat China atât de incisivă şi agresivă din punct de vedere militar, Antony Blinken a precizat: “Nu. Cred că în ultimii ani am asistat la faptul că naţiunea chineză acţionează mai represiv pe plan intern şi mai agresiv la nivel internaţional. Acesta este un lucru clar”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă