16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalSe dă startul la bilete pentru Festivalul "George Enescu"

Se dă startul la bilete pentru Festivalul “George Enescu”

Aşteptarea a luat sfârşit pentru iubitorii Festivalului Internaţional „George Enescu”. Abonamentele pentru cea de-a XXII-a ediţie vor fi puse în vânzare pe 15 ianuarie, începând cu ora 10.00, în reţeaua Eventim şi pe site-ul festivalului. De asemenea, începând cu data de 16 februarie 2015 se vor putea achiziţiona şi bilete individuale.

Pentru ediţia din acest an există cinci tipuri de abonamente iar preţurile încep de la 170 de lei şi ajung până la 2000 de lei. În funcţie de preţul abonamentului, spectatorii vor avea acces doar la anumite spectacole din cadrul festivalului. Ediția 2015 a Festivalului păstrează categoriile de reduceri pentru pensionari, elevi și studenți, iar aceste abonamente au preţuri între 350 de lei şi 750 de lei. 

Ediţia 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București și va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber.

Citeşte şi: Sunrise Avenue va concerta la Blaj aLive

2500 de artişti străini şi 500 de artişti români

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului “George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România. Publicul va putea asculta  20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume.

Anul acesta, organizatorii festivalului promit o ediţie de neuitat, în care după 15 ani de discuţii,  Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, dirijată de Sir Simon Rattle. O orchestră americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – și va interpreta și o lucrare de George Enescu.

Citeşte şi: Directorul Filarmonicii vrea să impună ținuta de seară la concerte. „Ateneul trebuie să rămână un spațiu exclusivist“

Festivalul “George Enescu” atrage 20.000 de turişti anual

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale internaționale organizate de România, Festivalul Internațional “George Enescu” aduce în medie 20.000 de turiști străini la București și are  o acoperire mediatică ce variază de la televiziuni cu renume – CNN, Euronews –, la BBC și remarcabile cotidiene străine și publicații de specialitate (The Guardian, Gramophone), la mass-media de top în plan național.

Odată cu ediția 2013, Festivalul s-a extins și în sfera spațiului public, printr-un concept unic care  presupune expunerea de lucrări de artă outdoor: Bucureștiul creativ.

Cele mai citite

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

EPPO anchetează achiziția de vaccinuri, Comisia Europeană îi reduce bugetul cu 5 milioane de euro. Parchetul European vrea să rezolve amiabil disputa cu Comisia...

Conducerea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi, caută să convingă "amiabil" Comisia Europeană să revină asupra deciziei de a reduce finanțarea EPPO cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă