Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

foto arhivă

Rușii manifestează împotriva creșterii vârstei de pensionare

Mii de persoane au manifestat, duminică, în mai multe oraşe din Rusia, împotriva unui proiect de creştere a vârstei de pensionare, relatează Reuters.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.09.2018 - 17:31

La Moscova, au protestat peste 6.000 de persoane, la apelul Partidului Comunist.

“Organizăm astăzi manifestaţii în toată Rusia împotriva acestei reforme nemiloase”, s-a adresat mulţumii Ghenadi Ziuganov, lider al Partidului Comunist.

El a propus ca, în locul creşterii vârstei de pensionare, mai degrabă banii pentru buget să provină de la oligarhi.

O altă manifestaţie dim Moscova, organizată de alt partid, a reunit aproximativ 1.500 de protestatari.

Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe ale Rusiei, între care Novosibirsk şi Vladivostok.

Miercuri, într-un discurs transmis în direct de televiziunea rusă, preşedintele Vladimir Putin a vorbit despre reforma legii pensiilor, prezentând-o ca o necesitate financiară. Însă el a propus ca vârsta de pensionare a femeilor să fie 60 de ani, nu 63 de ani, cum este proiectul guvernului. În prezent, femeile pot ieşi la pensie în Rusia la vârsta de 55 de ani.

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, Putin a confirmat propunerea guvernului, cea ca vârsta de pensionare să crească de la 60 de ani la 65 de ani.

Comentarii