Rachete rusești S-400 (Foto: Russia Beyond)

Rusia va lua măsuri simetrice față de cele 400 de rachete antibalistice ale SUA. 24 sunt în România

Rusia promite să ia "măsuri simetrice" față de instalarea celor 400 de rachete antibalistice ale Statelor Unite, a declarat președintele Comisiei de apărare din Duma de Stat, Vladimir Shamanov, citat de agenția oficială rusă TASS.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.03.2018 - 15:42

"Această situație este, desigur, sub control și au fost întreprinse măsuri simetrice sau vor fi întreprinse fără întârziere", a subliniat oficialul rus.

Vladimir Shamanov a precizat că "amenințările sunt ridicate".

"Având în vedere timpul scurt pe care-l avem la dispoziție, Statele Unite ne obligă să rezolvăm anumite sarcini, dintre care unele au fost soluționate, dar unele sunt încă în curs de rezolvare. Desigur, este o diferență atunci când (anti-rachetele) au fost la mii de kilometri distanță și momentul când acestea sunt sute de kilometri distanță".

Anterior, sâmbătă, o sursă militară-diplomatică a declarat reporterilor că SUA a desfășurat mai mult de 400 de anti-rachete vizate de Rusia. Astfel, în California și în Alaska s-ar fi instalat peste 40 de rachete interceptoare cu rază lungă de acțiune. Alte 180 de rachete ameicane ABM sunt operaționale pe navele de război din flotele Atlantic și Pacific ale SUA, precum și la bazele americane din Japonia și Spania.

"Alte 24 de anti-rachete standard-3 sunt operaționale în România", menționează TASS.

Rusia califică drept false declarațiile exprimate de oficiali din SUA și din NATO, conform cărora scutul antibalistic al SUA nu vizează Rusia. Oficialii de la Moscova susțin că niciuna dintre țările împotriva cărora SUA afirmă că a creat scutul antibalistic nu deține rachete strategice care să justifice o asemenea contra-armă.

Comentarii