18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalRusia și-a vaccinat cosmonauții împotriva noului coronavirus

Rusia și-a vaccinat cosmonauții împotriva noului coronavirus

Rusia a lansat la începutul acestei luni vaccinul Sputnik V împotriva COVID-19 pentru medici şi alţi lucrători sanitari din prima linie, peste 200.000 de persoane fiind deja vaccinate.

Cosmonaţilor Nikolai Chub şi Oleg Artemiev, fost membru al echipajului de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), li s-a administrat vineri prima dintre cele două doze de vaccin Sputnik V.

Potrivit Olgăi Minina, directoarea clinicii locale, cei doi cosmonauţi s-au oferit voluntar să primească vaccinul, care poartă numele satelitului sovietic care a declanşat cursa spaţială.

Sputnik V este unul dintre vaccinurile dezvoltate de Rusia şi unul dintre cele două aflate în faza finală a studiilor clinice care nu sunt încă finalizate.

Conform unor date publicate săptămâna aceasta, vaccinul rusesc Sputnik V, aprobat în august de autorităţile ruse, după mai puţin de două luni de teste clinice, are o eficienţă de 91,4%.

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă