13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia: O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită la...

Rusia: O bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită la Kremlin

Kremlinul, al cărui nume se traduce prin “fortăreaţa”, este principalul bastion al puterii politice din Rusia şi reşedinţă a şefului statului rus.

În cursul bătăliei pentru Moscova din anii 1941-1942, forţele naziste au bombardat oraşul. Bătălia s-a încheiat printr-o victorie crucială a armatei sovietice, care a inversat tendinţa pe Frontul de est.

Bomba a fost descoperită la mare adâncime sub Kremlin în cursul unor excavări arheologice.

E linişte la Kremlin

Informaţia a fost confirmată de comandantul militar al Kremlinului, general-locotenentul Serghei Hlebnikov, care a declarat că bomba a fost dezactivată, iar apoi transportată pentru a fi detonată într-un loc sigur, conform RIA Novosti.

“Toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii pe teritoriul Kremlinului au fost efectuate. E linişte la Kremlin. Proiectilul a fost înlăturat şi dus în altă parte pentru a fi detonat”, a precizat el.

Programul zilnic al preşedintelui Vladimir Putin nu a suferit modificări în urma descoperirii bombei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de media ruse.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă