0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeInternaționalRusia își închide consulatul din Republica Moldova

Rusia își închide consulatul din Republica Moldova

Rusia își închide consulatul din Republica Moldova, în urma cererii autorităților Republicii Moldova de a-și reduce personalul diplomatic din această țară.

Ambasada Rusiei de la Chișinău are în subordine și un consulat. În seara zilei de 29 iulie 2023, Ambasada Rusiei din Republica Moldova a postat pe facebook următorul comunicat:

“ÎN ATENȚIA VIZITATORILOR LA DEPARTAMENTUL CONSULAT!

Recepția în Departamentul Consular al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova a fost suspendată temporar din 5 august 2023. din motive tehnice”

Secția consulară a Ambasadei Rusiei de la Chișinău are și o filială în orașul Tiraspol. Biroul consular al Rusiei din Tiraspol oferă, printre altele, cetățenie rusească pentru acei locuitori ai Republicii Moldova care au domiciliul în Transnistria. Această ofertă a Rusiei este valabilă pentru acele persoane care s-au născut pe teritoriul URSS (care a încetat să existe la 26 decembrie 1991). Anunțul postat de Ambasada Rusiei cu privire la suspendarea activității în consulat nu precizează dacă suspendarea se referă și la punctul consular din Tiraspol.

Republica Moldova a cerut Rusiei să-și reducă personalul de pe teritoriul ei după ce a acuzat faptul că unii angajați ai Rusiei desfășoară acțiuni de spionaj pe teritoriul Republicii Moldova. La data de 11 iulie 2023, Ambasada Rusiei respingea aceste acuzații. “Încă o dată dorim să subliniem că Rusia, spre deosebire de Occident, respectă suveranitatea altor state și nu se amestecă în treburile lor interne”, transmitea Ambasada Rusiei într-un mesaj postat pe internet.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă