20.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeInternaționalRusia - îngrijorată de efectul deciziei lui Trump de a recunoaște capitala...

Rusia – îngrijorată de efectul deciziei lui Trump de a recunoaște capitala Israelului la Ierusalim

După acestă decizie, anunțată de președintele Donald Trump, Rusia cere tuturor părților implicate în conflictul israeliano-palestinian să dea dovadă de “reținere” și să apeleze la dialog.

‘Moscova este foarte îngrijorată de decizia anunțată la Washington’, a afirmat Ministerul de Externe rus într-un comunicat, adăugând că se teme de consecințe grave pentru întreaga regiune.

‘O soluționare corectă și sigură a conflictului israeliano-palestinian trebuie realizată pe o bază juridică internațională, ținând seama de rezoluțiile Consiliului de Securitate și ale Adunării Generale a ONU, care prevăd soluționarea tuturor aspectelor legate de statutul final al teritoriilor palestiniene, inclusiv problema delicată a Ierusalimului, în cadrul negocierilor directe israeliano-palestiniene’, a mai spus ministerul rus.

‘Facem apel la toate părțile implicate să dea dovadă de reținere și să renunțe la acțiuni necontrolate’, a adăugat ministerul rus, cerând totodată discutarea chestiunii ‘accesului liber al tuturor credincioșilor la locurile sfinte ale Ierusalimului’.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a declarat de asemenea ‘îngrijorat’ de urmările anunțului președintelui american. ‘Noi credem că această decizie nu contribuie cu nimic la progresul reglementării situației în Orientul Mijlociu, ci, dimpotrivă, conduce așa cum vedem la diviziuni în cadrul comunității internaționale’, le-a spus el jurnaliștilor.

Rusia, membru al Consiliului de Securitate al ONU și al Cvartetului pentru Orientul Apropiat, susține o ‘existență sigură și pașnică a Israelului în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional, precum și realizarea speranțelor poporului palestinian prin crearea unui stat independent propriu’, a mai spus Ministerul de Externe rus.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dieta care scade colesterolul – Ce alimente trebuie să consumi constant și pe care trebuie să le eviți

În trecut, alimentele bogate în colesterol, cum ar fi gălbenuşul de ou sau creveţii, erau interzise deoarece se credea că ele cresc colesterolul...

Premierul Ciolacu anunță majorarea salariului minim. Guvernul a retars OUG cu CASS obligatoriu pentru toți angajații

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi majorarea salariului minim cu 10%. Pentru salariații din construcții, agricultură și industria alimentară salariile vor rămâne, pentru moment, la...

„Bătălia pentru putere a căpătat noi proporții”

Vedem că se scot dosare vechi de la sertar, se scutura de praf și sunt iarăși aruncate în spațiul public, pentru a răsturna...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies