Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Record în China: cel mai mare hidroavion a fost inaugurat cu urale

Cel mai mare hidroavion din lume şi-a efectuat duminică zborul inaugural, decolând de pe aeroportul din Zhuhai, în sudul Chinei, relatează Xinhua, AFP şi DPA, citate de AGERPRES.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 13:08

În urma zborului test, care a durat circa o oră şi a fost un succes, China a devenit una dintre puţinele ţări din lume capabile să construiască avioane amfibie de mari dimensiuni, a precizat inginerul şef Huang Lingcai.

Aeronava AG600, supranumită Kunlong, este dotată cu patru motoare turbopropulsoare, are o autonomie de 12 ore şi poate transporta 50 de persoane. Viteza maximă este de 500 km pe oră. Hidroavionul poate fi folosit şi pentru aplicaţii militare, dar este destinat combaterii incendiilor forestiere şi operaţiunilor de salvare maritimă.

Constructorul, Corporaţia chineză pentru industria aviatică (CCIA), aflată sub controlul statului, are în lucru 17 exemplare din noua aeronavă.

Cu o anvergură de 38 de metri, Kunlong este comparabil ca dimensiuni cu un Boeing 737, dar este mult mai mare decât toate aparatele concepute pentru decolare de pe apă şi amerizare, a menţionat directorul general adjunct al CCIA, Geng Ruguang.

China încearcă să-şi reducă dependenţa de constructorii străini cum sunt Boeing şi Airbus.

AG600 este al treilea membru al "familiei de aeronave mari" chineze, după avionul de transport militar Y-20 şi avionul de pasageri C919, inaugurate în 2013 şi respectiv 2017. În cultura chineză, Kunlong are semnificaţia "mari aşteptări", Kun desemnând un peşte uriaş legendar, iar Long un dragon.

Comentarii