Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reactorul 4 din Cernobyl, acoperit cu un sarcofag nou.

Reactorul nuclear 4 de la Cernobyl, a cărui în 1986 explozie a dus la ce mai mare catastrofă nucleare din istorie, a fost acoperit de un sarcofag nou. Structura are 108 metri înălţime şi cântăreşte 36.000 de tone, iar construcţia să a durat trei ani, conform Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2019 - 19:29

”Astăzi, primim cheile instalației, creată prin eforturile a zeci de țări pentru a proteja întreaga planetă și umanitate de contaminarea radioactivă”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, prezent la ceremonia oficială.

Reactorul patru al centralei nucleare de la Cernobyl a explodat pe 26 aprilie 1986, aproape trei sferturi din continent fiind afectat. După catastrofă, un teritoriu de 2000 km pătraţi a rămas complet evacuat. Trei alte reactoare ale centralei au continuat să opereze după tragedie. Ultimul a fost închis în 2000, marcând sfârșitul întregii activități industriale de la Cernobyl. 

Comentarii

loading...