33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRachetele rusești lovesc orașul Kramatorsk

Rachetele rusești lovesc orașul Kramatorsk

Bombardamentele și rachetele rusești lansate de armata lui Putin în estul Ucrainei au lovit din plin orașul Kramatorsk.

Cel puțin o persoană a fost ucisă în orașul ucrainean Kramatorsk, marți (19 aprilie), în timp ce luptele s-au intensificat în estul țării, după ce Rusia a lansat mult așteptatul atac total asupra estului Ucrainei, conform Reuters.

Rusia a pus mâna pe primul său oraș după ce a dezlănțuit mii de trupe în ceea ce Ucraina a descris drept Bătălia de la Donbas, o campanie pentru a ocupa două provincii.

Rachetele rusești lovesc din plin orașul estic Kramatorsk, dar autoritățile ucrainene sunt încrezătoare că vor rezista și acestei noi ofensive

Oficialii ucraineni au insistat că trupele lor vor rezista noului asalt, despre care au spus că a început peste noapte cu baraje masive de artilerie rusă și rachete, dar și încercări de a avansa pe aproape întreaga porțiune a frontului de est.

În primul mare succes raportat al noului asalt al Rusiei, Ucraina a spus că rușii au capturat Kreminna, un oraș din prima linie de 18.000 de locuitori din regiunea Luhansk, una dintre cele două provincii Donbas.

Moscova a oferit puține detalii despre noua sa campanie, însă ministrul de externe Serghei Lavrov a confirmat că „începe o altă etapă a acestei operațiuni”. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia îşi îndeplineşte „metodic” planul de „eliberare” al regiunilor Doneţk şi Lugansk, provincii pe care Moscova le cere Kievului să le cedeze pe deplin separatiştilor sprijiniţi de Rusia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Caniculă, în toată țara. HARTA

Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de astăzi, în Capitală şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între...

Instanța a respins cererea One United Properties de a cenzura investigațiile PUTEREA

Milionarul român vrea să i se scrie numai de bine. În caz că sapi mai mult decât trebuie în afacerea lui, te dă...

În Timiș, PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor

BEC Timiș a prezentat raportul final după încheierea procesului electoral: PNL și PSD au luat majoritatea mandatelor de aleși locali. “PSD și PNL au luat...
Ultima oră
Pe aceeași temă