11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin nu va permite căsătoria persoanelor de același sex în Rusia cât...

Putin nu va permite căsătoria persoanelor de același sex în Rusia cât e președinte

“Atâta timp cât voi fi preşedinte, nu se va întâmpla”, a declarat Putin la o reuniune în care s-au discutat posibile amendamente la Constituţie, potrivit relatărilor mass-media de stat.

Promovarea publică a homosexualităţii este o infracţiune în Rusia, potrivit legislaţiei federale promulgate de Putin în 2013.

Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, a fost la putere ca preşedinte sau prim-ministru timp de două decenii, iar actualul său mandat de preşedinte se încheie în 2024. El este preşedintele rus care a rămas cel mai mult la putere după Iosif Vissarionovici Stalin.

Unele amendamente ale Constituţiei Federaţiei Ruse care sunt luate în considerare ar putea să-i permită lui Putin să-şi păstreze puterea şi după sfârşitul mandatului, în calitate de prim-ministru cu puteri extinse, senator pe viaţă sau şef al Consiliului de Stat, un organism consultativ. 

Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă