31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalPutin, generos, nevoie mare: de 9 mai, le mai dă 130 de...

Putin, generos, nevoie mare: de 9 mai, le mai dă 130 de dolari veteranilor de război

Anunțul a fost făcut sâmbătă, de publocația „Rossiyskaya Gazeta”, care citează referiri la datele publicate de Fondul de pensii al Federației Ruse (PFR).

Potrivit ziarului, 33,2 mii de ruși care au luat parte direct la cel de-al doilea război mondial, și care locuiesc în prezent pe teritoriul Federației Ruse și al statelor baltice, vor putea primi aceste bonificații anul acesta.

După cum se specifică în regulemantele Fondului de pensii al Federației Ruse, veteranii vor primi sumele de bani în aceeași zi cu pensia lor, plățile fiind efectuate în conformitate cu cu decretul președintelui Federației Ruse „cu privire la remunerarea anuală a anumitor categorii de cetățeni pentru Ziua Victoriei”, documentul fiind semnat în 2019.

Putin a mai anunțat noi beneficii financiare și pentru femeile însărcinate și sume suplimentare pentru părinții singuri. Toate familiile cu copii aflați în școala primară vor primi alocații similare celor acordate veteranilor – 10.000 de ruble (130 dolari), Rusia urmând să ofere și burse universitare publice altor 45.000 de studenți.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă