Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proteste în Spania din cauza exploziei cazurilor de Covid-19

Cadre didactice și angajați din sistemul sanitar din Spania au protestat la Bilbao și Madrid față de reacția Guvernului spaniol în contextul înmulțirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 11:15

Spania traversează o perioadă critică în ceea ce privește numărul de infectări cu Covid-19, fiind pe primul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește numărul de noi cazuri, cu o valoare de 5 ori mai mare decât media comunitară.

Profesorii din orașul Bilbao au ieșit marți pe străzi pentru a protesta împotriva reacției autorităților la creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor. Cadrele medicale din Madrid au solicitat condiții mai bune de muncă și sigurarea unei protecții superioare în tratarea pacienților cu Covid-19.

Cu toții atrag atenția că revenirea copiilor în unitățile de învățământ va antrena o accelerare a răspândirii noului coronavirus, cu efecte grave mai ales în sistemul sanitar, copleșit de numărul mare de infectări din utlima perioadă.

Spania a urcat pe locul 9 mondial la numărul de cazuri de Covid-19, 603.167, fiind cea mai afectată țară din Europa. De la începutul pademiei, în Spania și-au pierdut viața 30.000 persoane infectate cu noul coronavirus.

Comentarii