17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalProteste anunţate astăzi în Republica Moldova

Proteste anunţate astăzi în Republica Moldova

Protestatarii au anunţat că nu vor pleca şi că vor sta non-stop, „chiar şi o săptămână”, dacă este nevoie, potrivit Unimedia.
 
Vicepreşedintele PD Andrian Candu a declarat că partidul său „îşi rezervă dreptul de a organiza proteste” faţă de faptul că preşedintele Igor Dodon a refuzat să dizolve Parlamentul, ceea ce este în opinia sa, ilegal.
 
Dimineaţă, Partidul Democrat a instalat deja o scenă cu logo-ul său în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cel mai probabil pentru protestele anunţate.
 
În piaţă a fost observat şi carul de transmisiuni live care aparţine holdingului media al lui Vlad Plahotniuc, GMG. Carul a fost utilizat sâmbătă pentru a transmite în direct meciul Moldova – Andora.
 
Conform unor surse Unimedia, PD ar pregăti un protest în faţa Parlamentului şi Guvernului iar unii primari îndeamnă locuitorii să meargă la Chişinău pentru a protesta.
 
Ziarul de Gardă a informat că mai multe microbuze au fost surprinse cum se îndreaptă în coloană spre Chişinău, înăuntru aflându-se cel mai probabil oameni aduşi de PD pentru proteste. Unele microbuze pot fi văzute într-un videoclip cum parchează în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

O companie privată din SUA va gestiona controlul frontierei de la Rafah după încetarea ostilităților

O companie privată de securitate din Statele Unite(SUA) urmează să preia gestionarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah după încheierea operaţiunii militare...

Cutremur în România, cu magnitudinea 4,1 

Un cutremur de intensitate medie, având magnitudinea de 4,1 pe scara Richter, a avut loc marți după-amiază, la ora 18:32, în județul Buzău, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă