Proteste anunţate astăzi în Republica Moldova

Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.06.2019 - 10:34

Protestatarii au anunţat că nu vor pleca şi că vor sta non-stop, „chiar şi o săptămână”, dacă este nevoie, potrivit Unimedia.
 
Vicepreşedintele PD Andrian Candu a declarat că partidul său „îşi rezervă dreptul de a organiza proteste” faţă de faptul că preşedintele Igor Dodon a refuzat să dizolve Parlamentul, ceea ce este în opinia sa, ilegal.
 
Dimineaţă, Partidul Democrat a instalat deja o scenă cu logo-ul său în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cel mai probabil pentru protestele anunţate.
 
În piaţă a fost observat şi carul de transmisiuni live care aparţine holdingului media al lui Vlad Plahotniuc, GMG. Carul a fost utilizat sâmbătă pentru a transmite în direct meciul Moldova – Andora.
 
Conform unor surse Unimedia, PD ar pregăti un protest în faţa Parlamentului şi Guvernului iar unii primari îndeamnă locuitorii să meargă la Chişinău pentru a protesta.
 
Ziarul de Gardă a informat că mai multe microbuze au fost surprinse cum se îndreaptă în coloană spre Chişinău, înăuntru aflându-se cel mai probabil oameni aduşi de PD pentru proteste. Unele microbuze pot fi văzute într-un videoclip cum parchează în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Comentarii