FOTO: Facebook - Partidul Acțiune și Solidaritate

Protestatarii din Republica Moldova obțin o victorie în lupta cu Parlamentul

Legea care limitează puterile prezidențiale și transferă Parlamentului controlul serviciilor de securitate a fost suspendată de Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2020 - 09:47

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis luni să suspende o lege adoptată pe 3 decembrie de Parlament, controlat de fostul președinte al țării, Igor Dodon.

„Astăzi, Curtea Constituţională a ordonat suspendarea legii adoptate pe 3 decembrie 2020.”, a anunțat luni Curtea Constituțională, potrivit AFP.

Decizia vine ca urmare a protestelor de amploare de duminică din Chișinău, când aproximativ 20.000 de oameni au protestat împotriva Parlamentului și au cerut demisia deputaților care vor să limiteze puterile prezidențiale după ce Maia Sandu a câștigat alegerile pentru președinția Republicii Moldova.

Legea contestată în stradă a fost votată joia trecută la inițiativa Partidului Socialist, care-l susține pe Igor Dodon, și prevede ca serviciile de securitate ale Republicii Moldova să treacă sub controlul Parlamentului.

Comentarii