Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Programul nuclear iranian este mai mult decât înfloritor

Iranul are capabilitatea tehnică de a îmbogăţi uraniu la un nivel mai mare decât putea înainte de semnarea unui acord internaţional, în 2015, privind programul nuclear iranian, a declarat şeful Organizaţiei pentru energie atomică a Iranului, Ali Akbar Salehi.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 17:16

Iranul are capabilitatea tehnică de a îmbogăţi uraniu la un nivel mai mare decât putea înainte de semnarea unui acord internaţional, în 2015, privind programul nuclear iranian, a declarat la televiziunea de stat şeful Organizaţiei pentru energie atomică a Iranului, Ali Akbar Salehi, relatează luni agenţia Reuters.

Preşedintele american, Donald Trump, le-a dat semnatarilor europeni ai acordului un termen până la 12 mai pentru a ''remedia deficienţele teribile'' ale acordului, în caz contrar el va refuza să prelungească ridicarea sancţiunilor americane împotriva Iranului.

Salehi l-a avertizat pe Trump împotriva adoptării unui astfel de demers: ''Din punct de vedere tehnic, suntem pe deplin pregătiţi să îmbogăţim uraniu la un nivel mai mare decât obişnuiam să producem înainte de obţinerea acordului. Sper ca Trump să înţeleagă şi să rămână în acord''.

Potrivit acordului semnat de Teheran şi şase mari puteri ale lumii (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania), document ce a dus la ridicarea majorităţii sancţiunilor internaţionale în 2016, nivelul de îmbogăţire a uraniului de către Iran trebuie să rămână în jur de 3,6 %.

Comentarii

loading...