13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPRINȚUL WILLIAM ȘI KATE au sărbătorit zece ani de căsătorie

PRINȚUL WILLIAM ȘI KATE au sărbătorit zece ani de căsătorie

Ducele și ducesa de Cambridge par la fel de fericiți acum – dacă nu chiar mai fericiți – decât au fost atunci când s-au căsătorit acum zece ani. Undeva de-a lungul acestui timp au dobândit și trei copii.

Pentru a marca aniversarea nunții lor, Palatul Kensington a lansat două noi poze cu William, 38 de ani, și Kate, 39 de ani, realizate săptămâna aceasta la casa lor din Londra.

 

Fotografiile, care îi suprind pe amândoi îm-brățișându-se și având cele mai calde zâmbete, au fost făcute de Chris Floyd.

Imaginile tandre ale lui William cu Kate contrazic provocările personale care au afectat perechea în ultimii doi ani, când au trebuit să facă față consecințelor retragerii ducelui și ducesei de Sussex din funcțiile regale dar și a interviului Oprah Winfrey.

Kate a fost acuzată public că a făcut-o pe Meghan să plângă înainte de nunta ei.

După înmormântarea ducelui de Edinburgh, Kate a încercat chiar să joace rolul pacificatorului, încurajându-i pe William și Harry să vorbească între ei în timp ce plecau de la capela St. George din Windsor.

Penny Junor, autorul mai multor cărți despre familia regală, a sugerat că observațiile lui Meghan despre Kate în interviu ar putea îngreuna și mai mult restabilirea relației fraților. „Aș fi crezut că unul dintre lucrurile pe care William l-a preocupat cel mai mult a fost faptul că Meghan a aruncat-o pe Kate sub autobuz”, a spus Junor.

În viziunea lui Junor – și în viziunea multora care au adunat laude la adresa lui Kate în ultimele luni pentru modul în care a crescut în rolul ei – ducesa este un „model a ceea ce ar trebui să fie o viitoare regină”.

Junor a spus: „Are o eleganță care nu este în competiție cu William. Nu pare să caute faima. Totul despre ea este măsurat. Este matură. Se pare că îi pasă mult de tot pe tot ceea ce și-a pus numele. ”

Jurnaliștii de la The Telegraph apreciază că, în timp ce cuplul celebrează piatra de hotar, reprezentată în mod tradițional de argint pentru a simboliza puterea și durabilitatea unei uniuni care a rezistat testului timpului, ducii de Cambridge merită să se alinte cu faptul că și-au găsit echilibrul în propria relație.

”Căci ceea ce a început ca o pereche inegală între prințul cu sânge albastru și a unei „plus unu” născută la Bucklebury, care chiar s-a încheiat într-o scurtă, dar foarte mediatizată despărțire în 2007, a devenit acum o căsătorie pe picior de egalitate.”

Surse apropiate de cuplu spun că amândoi sunt foarte asemănători. Sau după cum a declarat presei, un insider din Casa Regală: „Amândoi sunt foarte asemănători în ceea ce privește faptul că sunt oameni destul de timizi, care uneori s-au luptat cu viața în lumina reflectoarelor.

Când el trece printr-un moment dificil, ea es-te cea care îl ajută să treacă peste, dar func-ționează în ambele sensuri. El este acolo pentru ea și ea este acolo pentru el. ” 

Citând „avantajul ușor competitiv” al relației lor, sursa a adăugat: „Dar în cele din urmă sunt foarte mult de aceeași parte, de aceeași echipă. Există destul de multe emoții afective între ei, mereu și-au ținut spatele unul altuia.”

Alții au sugerat că este o căsătorie „echilibrată”, în care rolurile întreținătorului și al îngrijirii copiilor sunt naturale și interschimbabile. Hotărâți ca unul dintre ei să fie mereu acasă pentru a-i vedea pe prințul George, șapte ani, prințesa Charlotte, prințul Louis de cinci și trei ani, plecând la școală dimineața și punându-i la culcare noaptea.

Potrivit lui Katie Nicholl, autorul cărții The Making Of A Royal Romance, despre povestea de dragoste a lui William și Kate: „Când își planifică agendele, ca atunci când William a plecat în Israel, literalmente a ținut să se asigure că va putea să vadă copiii mai întâi înainte să plece.

Când pleacă împreună, au grijă ca părinții lui Kate, Michael și Carole Middleton, să le preia sarcinile precum și pe bona lor de multă vreme, Maria. Au o rețea de sprijin foarte puternică în care au încredere absolută. ”

Nicholl a mai declarat: „Cred că a avut loc o schimbare de rol în această relație în ultimul an. Kate a fost foarte mult stâlpul puterii, ghidul și mentorul pentru William așa cum a fost întotdeauna el pentru ea.”

„A avut o perioadă foarte grea cu fratele său, el chiar s-a chinuit, iar ea a fost ca o piatră [n.r. de puternică]. Când era bolnav de Covid, ea era cea care îl alina. Ea a dat dovadă cu adevărat de putere – și el iubește asta la ea – și, ca atare, a lăsat-o să preia frâiele. ”

O persoană din interiorul palatului a adăugat: „Opusul este, de asemenea, complet adevărat. O mare parte din încrederea ei tot mai mare vine de la el. Ea nu a încercat niciodată să fie omul din față și s-a văzut întotdeauna mai mult într-un rol secundar, dar el a încercat să o împingă în față în anumite momente, pentru că știe ce poate realiza. ”

Nicholl adaugă: „William are încredere în ea, dar și familia. Când el trebuie să fie în fundal, ea se ridică la ocazie și invers. ”

În primii trei ani de căsătorie, când stăteau în Anglesey, unde William lucra ca pilot de căutare și salvare al RAF, proaspeții căsătoriți au fost criticați pentru că s-au ferit de îndatoririle regale cu normă întreagă, la un moment dat chiar au fost porecliți „nu-pot-nu-fac-Cambridges ”. Dar cuplul al cărui destin a fost întotdeauna trasat înainte de ei și-au tratat viața regală mai degrabă ca un maraton decât ca un sprint.

Nicholl își amintește: „Îmi amintesc că am acoperit primul lor mini turneu în Marea Britanie imediat după ce s-au căsătorit și Kate a fost foarte emoționată. Învăța încă. Dacă veți compara acum calmul ei încrezător de la înmormântarea ducelui de Edinburgh, vă veți da seama ce act de clasă a devenit. Privindu-i în ultimul deceniu, ei sunt cuplul care își termină propozițiile reciproc. La fel ca în orice căsătorie, au existat urcușuri și coborâșuri, dar au trecut prin ele. Aceasta este o căsătorie bazată pe prietenie. William și-a luat timp să se căsătorească cu Kate pentru că voia să fie sigur că va dura pentru totdeauna. Trei este numărul copiilor pe care vor să-l aibe – nu vor mai avea, așa că acum se află într-un moment decisiv în viața lor și sunt mai puternici decât au fost vreodată. ”

Kate împlinește 40 de ani în ianuarie viitor, William urmând-o șase luni mai târziu – o etapă importantă în viața oricui, dar, fără îndoială, un post de punere în scenă și mai semnificativ după tot ce s-a întâmplat de când Harry și Meghan au lansat bomba Megxit în ianuarie 2020. 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă