5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalPrinţul Andrew, acuzat din nou de abuzuri sexuale, în complicitate cu miliardarul...

Prinţul Andrew, acuzat din nou de abuzuri sexuale, în complicitate cu miliardarul Jeffrey Epstein

Interviul a fost acordat în premieră pentru un post TV de Virginia Giuffre, care susţine că a fost abuzată sexual de prinţ pe când era minoră.

Pe 10 august, Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, s-a sinucis în celula sa de la o închisoare din New York. Miliardarul american, un fost apropiat al lui Bill Clinton şi Donald Trump, era arestat pentru trafic de minori, în New York şi Florida, în perioada 2002 – 2005, fapte pentru care risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul pledase nevinovat.

Potrivit The Guardian, prinţul Andrew l-ar fi cunoscut pe Epstein la sfârşitul anilor 1990, prin intermediul iubitei din epocă a miliardarului, Ghislaine Maxwell, fiica unui mogul media, Robert Maxwell. În 2001, în locuinţa din Londra a lui Ghislaine Maxwell, prinţul Andrew a fost fotografiat îmbrăţişând-o pe Virginia Giuffre, pe atunci în vârstă de 17 ani. Potrivit unor documente din instanţă, depuse în 2011, aceasta l-a acuzat pe Epstein că a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu prinţul, în mai multe rânduri.

 
Virginia Giuffre a vorbit în interviul pentru NBC News despre asocierea cu Epstein, care ar fi determinat-o să aibă relaţii sexuale cu oameni puternici din cercul său de cunoştinţe, printre care şi prinţul Andrew. Giuffre a susţinut anterior că Epstein a recrutat-o când avea 15 ani şi a obligat-o să aibă relaţii sexuale cu el şi asociaţi ai lui, contra unor sume de bani.

Într-o mărturie în instanţă datând din 2011, Giuffre a spus că prinţul Andrew “cunoaşte adevărul” despre faptul că Epstein abuza sexual minore şi că ar fi trebuit să fie obligat să depună mărturie. Într-un alt document depus în instanţă în decembrie 2014, aceasta a susţinut că a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu Andrew.

Prinţul Andrew a negat vehement, în numeroase rânduri, acuzaţiile.

În 2015, o instanţă a stabilit că declaraţiile lui Giuffre despre prinţ sunt “lipsite de consistenţă şi impertinente” şi a decis să fie eliminate dintr-un proces intentat pentru defăimare lui Ghislaine Maxwell, care fusese acuzată că a fost complicea miliardarului american.

Despre complicitatea lui Maxwell a vorbit Giuffre şi în interviul acordat NBC News, femeia fiind de părere că aceasta a avut un rol cheie în reţeaua de trafic sexual.

“Neagă faptul că s-a întâmplat. Şi o va nega mereu. Dar el ştie adevărul. Şi eu îl ştiu”, a spus Giuffre despre prinţ.

Într-o rară declaraţie dată publicităţii în luna august, prinţul Andrew al Marii Britanii a spus că nu a fost martor la nicio infracţiune sexuală în momentele petrecute împreună cu Jeffrey Epstein şi nici nu a avut vreo suspiciune în ceea ce îl priveşte pe miliardarul american. Andrew, fiul mijlociu al reginei Elizabeth a II-a, a transmis presei un comunicat în care spune că doreşte “să clarifice faptele” din jurul relaţiei sale cu Epstein.

“În niciun moment în timpul limitat petrecut cu el nu am văzut, nu am fost martor, nu am suspectat un comportament de tipul celuia care a condus la arestarea şi condamnarea sa”, a declarat prinţul.

Presa britanică tocmai publicase o fotografie despre care se spune că îl arată pe prinţ făcându-i cu mâna unei femei aflate într-o reşedinţă pe care Epstein o deţinea în cartierul Manhattan din New York, spune Mediafax.

Fotografia ar fi fost făcută în 2010 – la doi ani după ce Epstein a pledat vinovat la acuzaţiile de solicitare a serviciilor unor prostituate şi după ce a fost înregistrat ca infractor sexual, în urma unui proces în statul american Florida.

În vârstă de 59 de ani, prinţul a declarat în acelaşi comunicat că a fost “o greşeală şi o eroare” faptul că s-a întâlnit cu Epstein în 2010, după ce acesta a pledat vinovat la acuzaţia că a plătit o minoră pentru relaţii sexuale.

El a mai spus că l-a cunoscut pe Epstein în 1999, l-a văzut o dată sau de două ori pe an şi a locuit în mai multe dintre proprietăţile acestuia.

“Sinuciderea lui are drept consecinţă multe întrebări fără răspuns şi recunosc şi simt compasiune pentru oricine a fost afectat şi doreşte o finalizare”, a mai spus ducele de York.

“Având în vedere ceea ce ştim acum, ceea ce am crezut eu despre el nu a fost evident adevărat”, a adăugat prinţul.

Comunicatul a fost trasmis la câteva zile după un altul al reprezentanţilor palatului Buckingham, în care se respingea orice sugestie că prinţul ar fi participat la infracţiunile sexuale de care a fost acuzat Epstein.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă