Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: TVN24

Primarul din Gdansk, condus pe ultimul drum de mii de polonezi

Mii de polonezi având în mâini steaguri şi lumânări au mers alături de sicriul fostului primar din Gdansk, Pawel Adamowicz, care a fost înjunghiat la un eveniment caritabil, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2019 - 10:54

O maşină a transportat corpul lui Adamowicz la viteză mică prin Gdansk de la Muzeul Mişcării Solidaritatea, care a contribuit  la înlăturarea comunismului în Polonia acum 30 de ani.

De acolo, maşina a trecut pe lângă şcoli, muzee şi alte locuri semnificative din viaţa lui Adamowicz în drum spre principala biserică din oraş, Basilica Sfânta Maria. Acolo va fi înmormântat sâmbătă.

Străzile, acoperite cu un strat subţire de zăpadă, au fost blocate, oamenii aducând un omagiu lui Adamowicz, cel care a condus oraşul din 1998 şi l-a învins pe candidatul partidului aflat la putere, Lege şi Justiţie (PiS) în alegerile din octombrie.

„Cu toţii simţim un gol după decesul primarului, mai ales pentru că a plecat în acest fel, dintr-un astfel de oraş şi într-un asemenea moment. Cred că o anumită perioadă a istoriei, a umanităţii, s-a încheiat”, a declarat Ewa Wasinska-Stelter, o profesoară în vârstă de 46 de ani.

Adamowicz a fost atacat pe scenă în timpul unuia dintre cele mai mari mari evenimente caritabile din Polonia duminica trecută şi a murit în următoarea zi.

Autorităţile poloneze au arestat un bărbat în vârstă de 27 de ani, identificat ca Stefan W, privind această crimă. Vorbind pe scenă, atacatorul a acuzat fostul partid al primarului că l-a trimis la închisoare, acolo fiind torturat.

Comentarii

loading...