34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Putin a vorbit la reuniunea CSI. Presa occidentală susținea că e...

Președintele Putin a vorbit la reuniunea CSI. Presa occidentală susținea că e grav bolnav

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost prezent și a vorbit, luni, la reuniunea CSI, în ciuda faptului că se zvonea că ar fi grav bolnav.

Potrivit presei din Italia, președintele Putin ar fi fost internat în spital și operat de cancer. Prezența liderului rus la o reuniune publică vine să contrazică această ipoteză.

În paralel, conducerea FSB ar fi trimis instrucțiuni în interiorul Rusiei. În instrucțiuni se avertizează că zvonurile privind starea gravă de sănătate a președintelui Rusiei nu trebuie crezute.

Luni, la summit-ul din Rusia, președintele Putin s-a întâlnit cu aliații lui din CSI. Cel mai important dintre ei este acum Alexandr Lukașenko, șeful statului Belarus. Liderul de la Kremlin a vorbit în acest cadru și despre primirea în NATO a Suediei și a Finlandei. Președintele Putin a declarat că Rusia nu are o problemă cu aceste două țări. Cu toate acestea, dacă infrastructura militară a NATO se va extinde în Suedia și Finlanda, Rusia va fi obligată să reacționeze, a avertizat președintele Putin. După această nouă extindere, Alianța Atlantică va avea 32 de țări membre.

Reuniunea CSI este cea a țărilor aliate cu Rusia

Din CSI fac parte mai multe țări din componența fostei URSS, inclusiv Republica Moldova. Ucraina s-a retras din CSI în anul 2014, după ce Rusia a ocupat Ucraina. Practic, CSI este acum un bloc politico – militar opus Alianței Atlantice.

Imediat după ce începuse războiul din Ucraina, dar înainte să se pună problema intrării Suediei și Finlandei în NATO, Rusia ceruse chiar revenirea NATO la granițele sale dinainte de anul 2007. O asemenea cerere înseamna că mai multe țări, inclusiv România, trebuie să iasă din NATO.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă