-0.3 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăInternaționalPremierul spaniol, Pedro Sanchez, a primit o scrisoare cu un dispozitiv exploziv

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a primit o scrisoare cu un dispozitiv exploziv

Premierul spaniol Pedro Sanchez a primit o scrisoare care conţinea un dispozitiv exploziv similar celui care a provocat o explozie la ambasada Ucrainei din Madrid, potrivit Sky News.

Două scrisori-capcană au fost găsite miercuri, adresate ambasadei Ucrainei la Madrid şi unui producător de arme, Instalaza din Zaragoza, în nord-estul Spaniei, a anunţat poliţia. Prima scrisoare-capcană a explodat, provocând rănirea uşoară a unui oficial al ambasadei ucrainene.

Forţele de securitate spaniole au găsit un al treilea dispozitiv exploziv suspect ascuns într-un plic trimis prin poştă la baza Forţelor Aeriene situată în Torrejon de Ardoz, în afara Madridului, a anunţat joi Ministerul Apărării. Ultimul plic a fost scanat cu raze X, iar ofiţerii de securitate ai forţelor aeriene au stabilit că acesta conţinea „un mecanism”, se arată într-un comunicat transmis joi, conform aradon.ro.

Premierul spaniol a primit o scrisoare ce avea un dispozitiv exploziv, aceasta sosind la 24 noiembrie, poliția încă cercetând cazul

Se înţelege că această scrisoare a sosit pe 24 noiembrie, iar poliţia încă analizează conţinutul.

După primul incident, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a ordonat tuturor ambasadelor Kievului din străinătate să consolideze “urgent” securitatea şi a cerut Spaniei să investigheze atacul, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean.

Ambasadorul Serhii Pohoreltsev a declarat, pentru site-ul de ştiri ucrainean European Pravda, că pachetul suspect care îi era adresat a fost înmânat comandantului ambasadei, un membru al personalului ucrainean. Înalta Curte din Spania a deschis o anchetă privind atacul ca fiind un posibil caz de terorism.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bogdan Aurescu: România va relua în 2023 misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice

România urmează să își reia, în 2023, participarea la misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu...

Bogdan Aurescu: România va relua în 2023 misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice

România urmează să își reia, în 2023, participarea la misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu...

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...
Ultima oră
Pe aceeași temă