Premierul britanic acuză spectrul blocadei alimentare impus cu caracter represiv de U.E.

Boris Johnson se arată, într-un articol publicat în Daily Telegraph, ”neliniștit” de posibilitatea ca Uniunea Europeană să fi înțeles greșit termenii Brexit-ului.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2020 - 09:58

"Acum auzim că, dacă nu suntem de acord cu termenii UE, atunci UE va folosi o interpretare extremă a protocolului privind Irlanda de Nord pentru a impune o frontieră comercială deplină în Marea Irlandei", scrie premierul Johnson în Daily Telegraph.

"Ni se spune că UE nu doar că va impune taxe vamale pe bunurile transportate din Marea Britanie în Irlanda de Nord, dar şi că este posibil să oprească transportul de produse alimentare din Marea Britanie spre Irlanda de Nord. Trebuie să protejăm Regatul Unit de dezastru şi de aceea am conceput o plasă de siguranţă legală - în Legea privind piaţa internă din Regatul Unit - pentru a ne clarifica poziţia şi a lămuri incoerenţele. Aşa că hai să punem capăt oricărei potenţiale neînţelegeri. Să înlăturăm acest pericol din însăşi structura Regatului Unit. Haideţi să facem UE să renunţe la aceste ameninţări", solicită imperativ premierul britanic.

Guvernul lui Boris Johnson a anunţat în această săptămână că plănuieşte să ignore legea internaţională încălcând parţial tratatul de retragere semnat în ianuarie, când Regatul Unit a părăsit blocul comunitar, afirmând că are nevoie de o lege nouă pentru a proteja comerţul liber între cele patru naţiuni care formează Regatul Unit.

Decizia a degradat relaţiile dintre Londra şi Bruxelles şi a crescut probabilitatea ca negocierile comerciale dintre Regatul Unit şi UE să eşueze şi să nu se ajungă la niciun acord înainte de încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit la sfârşitul lui decembrie.

Citește totul despre:

Comentarii