14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalPompierii se luptă să stingă un incendiu de pădure izbucnit în Grecia,...

Pompierii se luptă să stingă un incendiu de pădure izbucnit în Grecia, în apropiere de Atena

Potrivit pompierilor, incendiul a fost raportat cu o zi înainte, în munţii din apropierea staţiunii Loutraki, aflată la vest de capitală.

“Focul arde în apropierea vârfului muntelui”, a declarat şeful adjunct al operaţiunilor, Stefanos Kolokouris. “Încercăm să delimităm un perimetru, dar terenul este foarte accidentat, cu râpe”, a explicat el.

Patru bombardiere cu apă şi şase elicoptere participă la operaţiunile de stingere a incendiului. Din lipsa drumurilor de acces, două escadroane de pompieri au fost transportate pe vârful muntelui de un elicopter Super Puma.

Autorităţile au evacuat 50 de persoane dintr-o mănăstire sâmbătă, după izbucnirea incendiului, însă au precizat că nicio altă zonă nu a fost ameninţată.

Pompierii au explicat că au fost solicitaţi să intervină în circa 80 de incendii în ultimele 24 de ore. De la începutul anului, în zonele urbane şi rurale, au fost înregistrate peste 9.600 de incendii.

Cele mai citite

Probleme pentru Facebook și Instagram. Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale împotriva Meta

Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a demarat proceduri oficiale pentru a evalua dacă Meta, compania-mamă a platformelor Facebook și Instagram, a încălcat Actul legislativ...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă