7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalPolonia nu mai vrea să cumpere vaccin anti - Covid

Polonia nu mai vrea să cumpere vaccin anti – Covid

Polonia nu mai vrea să cumpere vaccin anti – Covid, pe motiv că n-a consumat dozele deja primite.

Guvernul de la Varșovia a anunțat Comisia Europeană că Polonia nu va mai primi și nu va mai plăti doze de vaccin produs de firma Pfizer. Pe de o parte, Polonia, cu 38 de milioane de locuitori, încă deține 25 de milioane de doze anti – Covid neutilizate. Pe de altă parte, Polonia invocă forța majoră pentru a nu mai plăti vaccinuri, întrucât are cheltuieli neprogramate legate de primirea refugiaților din Ucraina.

Primul anunț în acest sens l-a făcut ministrul polonez al Sănătății, Adam Niedzielski.

În replică, un oficial al Comisiei Europene a susținut că Polonia nu are „motive coerente” să invoce forţa majoră pentru a nu mai plăti vaccinuri anti – Covid. Oficialul de la Bruxelles a afirmat, sub protecția anonimatului, că, dimpotrivă, Polonia are acum responsabilitatea să vaccineze și cetățeni proveniți din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă