Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polonia, din nou sub reflector. Decizia fostului premier anunță cutremur în politică

Europa este marcată de o multitudine de diverse probleme şi există o îndepărtare radicală de valori, dar Polonia poate reconstrui o Europă a valorilor, a estimat sâmbătă vicepremierul polonez Beata Szydlo, transmite agenţia de presă PAP.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 00:01

Într-un interviu acordat cotidianului Nasz Dziennik, Szydlo - fostă şefă a guvernului de la Varşovia - a spus că cei care 'nu sunt de acord cu o Polonie puternică' o descriu ca fiind intolerantă, potrivit AGERPRES.

Beata Szydlo a făcut aluzie la recenta decizie a Comisiei Europene de a lansa procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu.

''Europa trebuie să lupte pentru a-şi salva rădăcinile creştine şi identitatea. Astăzi, mulţi lideri de opinie încă se tem să spună acest lucru tare şi răspicat. Este timpul să ne alegem direcţia pentru viitor - dacă Uniunea Europană urmează să reflecte viziunea părinţilor săi fondatori sau dacă vom merge în direcţia opusă'', a încheiat numărul 2 în executivul de la Varşovia. 

Comisia Europeană a anunţat miercuri lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia. Această procedură este declanşată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE şi ea poate duce la sancţiuni contra ţării respective.

Comentarii

loading...