14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliţia din Franţa a început să evacueze taberele de migranţi de la...

Poliţia din Franţa a început să evacueze taberele de migranţi de la Dunkirk

Scopul operaţiunii este de a oferi adăpost familiilor vulnerabile şi de a opri traficul de carne vie, conform unui comunicat al prefectului regional. 

Migranţii vor fi trimişi la adăposturile din zonă.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a promis în acest an că nu va permite dezvoltarea unei noi tabere la Calais.

Poliţia a intervenit de mai multe ori pentru a evacua forţat oamenii din suburbia Grande-Synthe din Dunkirk, un loc cu numeroşi migranţi de mai mulţi ani şi unde populaţia a crescut după distrugerea taberei de la Calais. După ce mai multe adăposturi improvizate, create de autorităţile locale la Grande-Synthe au fost distruse într-un incendiu în aprilie 2017, au apărut noi tabere. Biroul prefectului a informat că reţelele kurde de trafic de persoane sunt prezente în zonă şi că autorităţile încearcă să le combată.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă