Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plângere împotriva lui Trump, după dispersarea unor manifestanţi, în faţa Casei Albe

O plângere a fost depusă împotriva lui Donald Trump în urma unei dispersări, luni, a unor manifestanţi, informează News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

05.06.2020 - 13:00

Aceasta a avut scopul de a-i permite preşedintelui Statelor Unite să pozeze cu o Biblie în faţa unei biserici situate în apropierea Casei Albe, a anunţat puternica organizaţie de apărare a drepturilor civice ACLU, relatează AFP.

Secretariiamericani ai Justiţiei Bill Barr şi Apărării Mark Esper şi alţi oficiali de rang înalt sunt de asemenea vizaţi în această plângere, depusă de către ACLU şi de căte alte organizaţii de drepturi civice în contul aripiidin Washington a mişcării Black Lives Matter şi altor manifestanţi.

Câteva sute de persoane, adunate în faţa Casei Albe luni, în semn de protest faţă de moartea afroamericanului George Floyd pe mâna poliţiei, au fost dispersate cu tiruri de gaze lacrimogene, în timp ce Donald Trump făcea declaraţii în grădina Casei Albe.

Manifestaţia era paşnică, iar interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii în capitala federală nu intrase în vigoare la acel moment.

Obiectivul operaţiunii era eliberarea drumului către Biserica Saint John, un lăcaş emblematic situat în apropiere, care a fost vandalizat duminică de către spărgători.

Preşedintele s-a dus la biserică pe jos, imediat după alocuţiune, înconjurat de către membri ai Cabinetului său, pentru a se fotografia cu o Biblie în mână.

”Ceea ce li s-a întâmplat membrilor noştri luni seara, în capitala naţiunii, este un afront contrar tuturor drepturilor”, a denunţat April Goggans, de la Black Lives Matter DC, citată într-un comunicat emis de ACLU.

”Nu vom fi reduşi la tăcere cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Este momentul să fim auziţi”, avertizează ea. Donald Trump a fost foarte criticat din cauza acestei ieşiri.

Numeroase personalităţi politice şi religioase au denunţat modul în care au fost dispersaţi manifestanţii pentru ca Trump să se ducă să agite o Biblie în faţa forografilor.

Însă Casa Albă a apărat aprig decizia lui Donald Trump, evocând voinţa acestuia de a ”transmite un mesaj puternic” şi comparându-l cu preierul britanic Winston Churchill, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

”Nu ardem biserici în Statele Unite”, a scris pe Twitter Trump, părând să se refere la acest eveniment.

 

Comentarii

loading...