-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInternaționalPictorița Georgia O'Keeffe a stabilit un nou record

Pictorița Georgia O’Keeffe a stabilit un nou record

Un tablou al pictoriţei americane Georgia O'Keeffe a fost vândut cu peste 44,4 milioane de dolari la New York, stabilind astfel un nou record mondial de preţ pentru operele de artă create de o femeie care au fost adjudecate la licitaţie, informează Mediafax.

Potrivit casei de licitaţii Sotheby's, precedentul record mondial de preţ pentru operele de artă create de o femeie aparţinea artistei americane Joan Mitchell, specialistă în arta abstractă, al cărei tablou "Untitled" a fost vândut cu 11,9 milioane de dolari de casa Christie's, în mai, la New York.

Tabloul "Jimson Weed/White Flower No. 1" realizat de Georgia O'Keeffe fusese estimat la 15 milioane de dolari înainte de a fi pus în vânzare, însă preţul a urcat la peste 44,4 milioane de dolari, în urma unei licitaţii extrem de animate între doi colecţionari foarte hotărâţi, a precizat casa Sotheby's.

Tabloul făcea parte dintr-un trio pus în vânzare de muzeul Georgia O'Keeffe din Santa Fe, un oraş din statul New Mexico.

Georgia O'Keeffe este unul dintre cei mai importanţi artişti din secolul al XX-lea şi a făcut parte din avangarda artei newyorkeze. Decedată în 1986, artista şi-a petrecut aproape întreaga viaţă în New Mexico şi era cunoscută pentru tablourile sale florale.

Precedentul record de preţ pentru una dintre operele sale era de 6,2 milioane de dolari.

Cele mai citite

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...
Ultima oră
Pe aceeași temă