4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalPatriarhul Kirill are COVID

Patriarhul Kirill are COVID

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, se află în izolare, bolnav la pat, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat vineri serviciul său de presă, potrivit AFP şi Reuters.

În ultimele luni, Kirill a furnizat un sprijin important ofensivei ruse din Ucraina, lansând apeluri la solidaritate pentru a învinge ”inamicii” uniunii istorice dintre Rusia şi Ucraina. El a dat asigurări recent că militarii care mor în luptă vor fi ”spălaţi de păcate”.

”Toate întâlnirile şi toate deplasările sanctităţii sale Patriarhul Kirill, prevăzute pentru următoarele zile, sunt anulate din cauza COVID”, a indicat Biserica Ortodoxă rusă într-un comunicat, precizând că înaltul cler în vârstă de 75 de ani ar trebui ”să rămână în pat şi să se izoleze”.

Starea sănătăţii sale rămâne însă ”satisfăcătoare”, potrivit aceleiaşi surse, citate de Agerpres.

Şef al ortodocşilor ruşi începând din 2009, patriarhul Kirill a pus Biserica în slujba preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a calificat un ”miracol” şi cu care împărtăşeşte ambiţia unei Rusii puternice, bazată pe valorile tradiţionale.

El este vizat din vara acestui an de sancţiuni britanice şi canadiene, Ottawa calificându-l drept ”agent al dezinformării şi propagandei ruseşti”. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...

Ungaria, în criză de benzină și motorină la pompe

Guvernul Victor Orban a renunțat la plafonul de preț pentru carburanți, impus în luna noiembrie 2021, pe fondul crizei provocate de lipsa importurilor și...

Accident în Pasajul Unirii din București. Șoferul vinovat a fugit -VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului...
Ultima oră
Pe aceeași temă