Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Raul Castro (Foto: BelleNews)

Parlamentul din Cuba caută un succesor pentru Raul Castro. Cine ar putea fi noul președinte

Adunarea Națională (parlamentul unicameral) de la Havana se reunește, miercuri și joi, într-o sesiune menită să decidă numele candidatului la funcția de președinte al Cubei, ca succesor al lui Raul Castro, informează, miercuri, presa internațională.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 12:03

Cei 605 deputați cubanezi urmează să-i aleagă pe președintele și vicepreședintele Adunării Naționale precum și pe cei 29 de membri ai Consiliului de Stat. Iar potrivit Constituției Cubei, președintele Consiliului de Stat deține și funcțiile de șef al statului și al guvernului.

Data aleasă pentru anunțarea numelui viitorului șef al statului, 19 aprilie, este simbolică pentru Cuba, întrucât la 19 aprilie 1961, armata condusă de Fidel Castro a respins trupele SUA debarcate pe plaja Playa Giron.

Actualul președinte al Cubei, Raul Castro (86 de ani) este fratele mai mic al lui Fidel Castro. Conform presei internaționale, cel mai probabil succesor al lui Raul Castro este Miguel Diaz Canel (57 de ani), care deține, în acest moment, funcțiile de prim-vicepreședinte al Consiliului de Stat și de vicepremier.

Comentarii

loading...