10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentarii britanici aprobă planul Theresei May de a cere UE o nouă...

Parlamentarii britanici aprobă planul Theresei May de a cere UE o nouă amânare până la 30 iunie

Parlamentarii au aprobat, cu 420 de voturi pentru şi 110 împotrivă, moţiunea guvernului. Guvernul a fost nevoit să supună la vot decizia după ce parlamentul britanic a adoptat luni o lege care îi dă puterea să supervizeze şi să efectueze schimbări în solicitarea Theresei May de a prelungi perioada de negociere a articolului 50 al Tratatului pentru a doua oară.

Discuţiile cu opoziţia laburistă pentru a încerca ieşirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunţat între timp guvernul britanic, dând de înţeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse, citează Agerpres.

Calificând drept “constructive” ultimele discuţii din cursul după-amiezii de marţi, guvernul a subliniat într-un comunicat că “cele două părţi au convenit să se revadă joi, după încheierea Consiliului European” consacrat Brexitului.

Dialogul cu Partidul Laburist a fost lansat miercurea trecută, în contextul incapacităţii premierului Theresa May de a obţine votarea acordului de divorţ cu UE de către Parlamentul britanic.

“Rămânem total angajaţi să ducem Brexitul la bun sfârşit, existând de ambele părţi voinţa de a munci din greu pentru a ne pune de acord asupra unui mod de a progresa, conştienţi de urgenţa evitării organizării de alegeri europene”, a adăugat guvernul.

Luni, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a reproşat guvernului că refuză “să deplaseze liniile roşii iniţiale”. Partidul său este partizanul rămânerii în uniunea vamală europeană – care prevede o politică vamală şi comercială comună – în timp ce Theresa May a afirmat mereu că doreşte ieşirea ţării din uniunea vamală, pentru ca aceasta să poată încheia liber acorduri comerciale cu ţările terţe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă