Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Papa Francisc, urări cu ocazia Anului Nou chinezesc. Anul Câinelui va începe la 15 februarie 2018

Papa Francisc şi-a transmis duminică urările de pace, o "comoară nestemată", către Extremul Orient, cu ocazia Anului Nou chinezesc, în timp ce, la nivel diplomatic, Vaticanul se apropie de încheierea unui acord istoric cu China comunistă în ceea ce priveşte numirea de episcopi.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2018 - 16:17

"La 15 februarie, în Extremul Orient şi în alte părţi ale lumii, milioane de bărbaţi şi de femei vor sărbători Anul Nou lunar", a amintit Suveranul Pontif în cadrul rugăciunii Angelus, susţinută în faţa miilor de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru de la Roma, informează AFP, citată de Agerpres.

"Transmit salutul meu cordial tuturor familiilor lor, însoţit de urarea de mai multă solidaritate, fraternitate şi dorinţă de bine, contribuind la crearea unei societăţi în care fiecare este primit, ocrotit, promovat şi integrat. Vă invit să ne rugăm pentru darul păcii, comoară nestemată de dobândit prin compasiune, clarviziune şi curaj. Pe toţi vă însoţesc şi vă binecuvântez", a adăugat Suveranul Pontif.

Vaticanul se apropie de un acord cu Beijingul privind chestiunea spinoasă a nominalizării episcopilor, prin decizia de a recunoaşte în curând şapte înalţi prelaţi numiţi de regimul comunist, comentează AFP. Cele aproximativ 12 milioane de credincioşi catolici chinezi sunt împărţiţi între o "Asociaţie patriotică", al cărei personal clerical este ales direct de Partidul Comunist şi o biserică neoficială ai cărei episcopi, numiţi de Vatican, sunt doar toleraţi de Beijing.

Comentarii

loading...