19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc a vizitat Budapesta, „capitala României”, notează New York Times

Papa Francisc a vizitat Budapesta, „capitala României”, notează New York Times

Greșeala a fost „taxată” de internauți

Vizita Papei Francisc în Ungaria a ajuns subiect controversat pe rețelele de socializare. Publicația americană New York Times a făcut o confuzie într-un text de pe pagina sa de Facebook, încurcând Bucureștiul, capitala României, cu Budapesta, capitala Ungariei. Postarea a ajuns virală, iar internauții nu au iertat.

„Vizita de șapte ore în România, aparent o escală spirituală…”, se arată începutul textului postat pe New York Times pe Facebook.

Utilizatorii de rețele de socializare s-au întrecut în comentarii ironice la adresa publicației, care a făcut confuzia între București (n.r. „Bucharest”) și Budapesta (n.r. „Budapest”). Internauții s-au amuzat de încurcătură.

„Data viitoare, rugați-l pe Papă să dea un share location de pe telefonul său”, se arată într-un comentariu postat de un cititor.

„Budapesta – Ungaria, București – România”, sau „Dragă New York Times! E foarte trist.. Budapesta, Ungaria, aici a fost Papa!”, scrie un alt internaut.

Cu toate că greșeala a fost corectată în articolul de fond, postarea de pe pagina de Facebook a rămas nemodificată în următoarele 16 ore.

Confuzia dintre București și Budapesta este un subiect de lungă durată. Pronunția în engleză a celor două capitale este foarte asemănptoare, motiv pentru care străinii le încurcă.  Expresia „Good evening, Budapest!”a fost rostită, începând cu anii 1990, de mai mulți artiști pop sau lideri de formații rock care au concertat în București. De asemenea, în anul 2015, un ministru străin a ajuns, din greșeală, la Budapesta, în loc de București și a ratat prezența la o cupă mondială de dans care se desfășura în capitala României.

Totodată, și UEFA a încurcat cele două capitale. În timpul campionatului EURO 2020, Budapesta a fost confundată cu Bucureștiul pe site-ul oficial. Confuzia a avut loc în contextul unui meci desfășurat între Ungaria și Portugalia.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Gheorghe Flutur, confundat de suceveni cu Gigi Molie

Ilustrație: Marian Avramescu Gheorghe Flutur a stat prea mulți ani, cu toate trențele sale, la conducerea Consiliului Judeațean Suceava, încât moldovenii, matrafoxați de campania...

Cum să controlezi veniturile și cheltuielile companiei tale? 5 sfaturi utile

Controlul veniturilor și al cheltuielilor de business trebuie să reprezinte o prioritate pe agenda oricărui manager. Pentru ca analiza datelor financiare să se transforme...

Românii aflați în situații vulnerabile urmează să își primească banii pe cardurile sociale pentru alimente. Când se va întâmpla

Începând cu data de 14 iunie, aproximativ 2,6 milioane de români aflați în situații vulnerabile vor începe să primească o nouă tranșă de 250...
Ultima oră
Pe aceeași temă