23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc: „A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu”

Papa Francisc: „A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu”

Papa Francisc a folosit mesajul său de Anul Nou, transmis sâmbătă, 1 ianuarie, pentru a lansa un apel clar pentru încetarea violenței împotriva femeilor. El a spus că este o insultă pentru Dumnezeu.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a celebrat o Liturghie în Bazilica Sf. Petru în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează atât solemnitatea Sfintei Maria Maica Domnului, cât și Ziua Mondială a Păcii anuală.

El părea să fie într-o formă bună sâmbătă, după un incident inexplicabil din ajunul Anului Nou. Atunci a participat la o slujbă, dar în ultimul moment nu a prezidat-o așa cum se așteptase să o facă.

La începutul Liturghiei de sâmbătă, a parcurs pe toată lungimea culoarului central al bazilicii. Spre deosebire de noaptea de vineri, 31 decembrie, când a ieșit printr-o intrare laterală aproape de altar și a privit de pe margine.

Papa Francisc, apel împotriva violenței împotriva femeilor

Papa și-a țesut omilia de Anul Nou în jurul temelor maternității și femeilor. El a spus că femeile sunt cele care s-au ținut împreună cu firele vieții. De asemenea, a făcut unul dintre cele mai puternice apeluri ale sale de până acum pentru încetarea violenței împotriva femeilor.

“Câtă violență este îndreptată împotriva femeilor! Destul! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu, care dintr-o femeie a luat umanitatea noastră”, a spus el.

De când pandemia de COVID-19 a început în urmă cu aproape doi ani, Papa s-a exprimat de mai multe ori împotriva violenței domestic. Aceasta a cunoscut o creștere în multe țări, deoarece blocajele au lăsat multe femei prinse cu agresorii lor.

Participarea publicului la Liturghie a fost mai mică decât în ​​anii trecuți din cauza restricțiilor COVID. Italia, care înconjoară Vaticanul, a raportat vineri un record de 144.243 de cazuri de coronavirus și a impus recent noi măsuri, cum ar fi obligativitatea de a purta mască în aer liber.

Mesajul anual de pace este transmis șefilor de stat și organizațiilor internaționale. În plus, Papa oferă o copie semnată liderilor care îi fac vizite oficiale la Vatican în anul următor.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă