18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor în Bazilica Sfântul Petru

Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor în Bazilica Sfântul Petru

Slujba din Duminica Floriilor atrage, de regulă, zeci de mii de oameni la Vatican şi include o amplă procesiune a cardinalilor, preoţilor şi credincioşilor.

Anul acesta, ea a fost ţinută dintr-un altar auxiliar celui pe care Suveranul Pontif îl foloseşte de regulă. Au participate aproximativ 20 de persoane – călugăriţe, autoare şi un mic cor.

În timpul ceremoniei, care a fost transmisă de televiziuni din întreaga lume, Papa Francisc a spus: „Tragedia pe care o trăim ne cheamă să luăm în serios lucrurile care sunt serioase şi să nu fim prinşi în cele care contează mai puţin; să redescoperim că viaţa nu e folositoare dacă nu este folosită pentru a-i ajuta pe alţii. Pentru că viaţa este măsurată de dragoste”.

„Să întindem mâna celor care suferă şi au cea mai mare nevoie. Să nu ne îngrijim de ce ne lipseşte, ci de ce bine putem face pentru alţii”, a mai spus Suveranul Pontif.

Vaticanul este închis de câteva săptămâni din cauza epidemiei de Covid-19 din Italia. Aici au fost depistate 7 cazuri de infectare. Papa Francisc a fost testat negativ.

Toate ceremoniile din următoare săptămână vor fi oficiate de Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru, fără prezenţa miilor de credincioşi.

Cele mai citite

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă