Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU le cere SUA să renunțe la detenția copiilor migranților

Agenţia ONU pentru drepturile omului i-a solicitat administraţiei de la Washington să-şi ''revizuiască'' politica privind migraţia şi să găsească alternative la detenţia imigranţilor ilegali.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2018 - 13:54

ONU susţine că minorii nu ar trebui ţinuţi în arest, chiar dacă sunt însoţiţi de părinţi, informează Reuters. ''Deşi am aflat de decizia SUA de a pune capăt separării, înţelegem că acum se va recurge la detenţia unui copil alături de părinţi'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, într-o conferinţă de presă la Geneva.

 Armatei SUA i s-a cerut să fie pregătită să găzduiască până la 20.000 de copii de imigranţi, au anunţat joi oficiali de la Washington.

 Administraţia americană a devenit în ultimele zile ţinta criticilor interne şi internaţionale după ce peste 2.300 de minori au fost separaţi de părinţii lor în ultimele cinci săptămâni la frontiera cu Mexic, în aceste cazuri fiind vorba de familii de migranţi.

 Rezultatele unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos date publicităţii marţi indică faptul că mai puţin de 33% dintre americani susţin politica administraţiei Trump în domeniul imigraţiei.

Comentarii

loading...