32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalO navă de luptă britanică a încercat să împiedice capturarea unui petrolier...

O navă de luptă britanică a încercat să împiedice capturarea unui petrolier de către Iran

Forțe militare iraniene au sechestrat, vineri, petrolierul Stena Impero, care naviga sub pavilion britanic și care aparține unui cetățean suedez.

Penny Mordaunt, ministrul britanic al Apărării, a declarat că nava civilă britanică se afla în apele teritoriale ale Omanului atunci când a fost atacată de iranieni, ceea ce înseamnă că Iranul n-ar fi avut dreptul să intervină în acea zonă maritimă.

Pe de altă parte, ministrul Mordaunt a dezvăluit că fregata HMS Montrose se afla la 60 de minute distanță de petrolierul Stena Impero în momentul în care acesta a fost interceptat de forţele iraniene. Ministrul britanic nu a explicat cum a reacționat fregata Montrose în contextul acestui incident.

În schimb, generalul Ramezan Sharif, purtător de cuvânt al Gărzilor Revoluţionare Islamice, a declarat, sâmbătă, că, în ciuda „rezistenţei şi imixtiunii” navei militare britanice, forţele iraniene au reuşit să rețină petrolierul. Militarii ar fi dus nava britanică în portul Bandar Abbas din sudul Iranului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă